Bloc

La cultura del canvi

Posted by eltalent in General with Comentaris tancats a La cultura del canvi

El canvi és un procés normal de la vida, qui es resisteix al canvi nega a la vida

La cultura del canvi

La vida és transformació constant: les persones, l’economia, la natura, les relacions… El canvi és un signe de salut i vitalitat. Les antigues civilitzacions l’esperaven i el celebraven en comunitat al voltant de rituals, observant els canvis del temps, el pas de la infància a l’adultesa o de la pobresa al progrés. Els elements clau d’aquests ritus eren tres paraules: la comunitat, l’observança i la consciència: justament tres mots que no formen part de la nostra cultura. Serà que potser la nostra societat, negant el canvi, nega la vida i ens aboca a la destrucció?

El canvi, el conservadorisme i el progrés

La cultura del canvi és molt més adulta, realista i madura, que no pas aquelles cultures que promouen l’estancament i la fugida… conservadorisme al cap i a la fi. Una cultura que tendeix a la conservació fomenta l’enriquiment d’uns pocs, mentre que una comunitat que sent el canvi com el flux natural de la vida, permet una justa i sostenible distribució de la riquesa i un retrobament sincer entre les persones.

El canvi i la dignitat humana

El canvi entès dins del paradigma de l’ecologia social, posa èmfasi en el desenvolupament integral de les persones, atenent els seus dons i potencials que els fan únics i irrepetibles. El canvi forma part del procés vital, i com a tal hauria de ser vetllat, cuidat i acompanyat. La gestió del canvi entén la comunitat cuidada, com el context òptim on les persones evolucionen cap a la realització personal i la felicitat compartida.

La cultura del canvi ens fa més innovadors, ens presta més autoestima i ens fa avançar més junts i més feliços.

Negar el canvi és morir en vida

Per contra, quan neguem el canvi, l’únic que fem és podrir el procés natural: aturem la vida i ens fa morir prematurament. Quantes relacions s’han destruït per no acceptar el canvi i que permet el reconeixement sincer de les persones?

En els nostres dies, s’ha posat en valor una estabilitat mal entesa, basada a aguantar situacions obsoletes: relacions tòxiques, projectes personals o empresarials caducs i vides sense sentit. Fins i tot la destrucció i la guerra s’han normalitzat i es justifiquen i es paguen amb els nostres impostos, sense cap mena de resistència per part nostra.

La negació del canvi és l’origen d’una societat malalta

Potser l’estat del benestar malentès i el seu sistema educatiu de base industrial i productivista, ens ha adormit en la por a perdre el poc que tenim, i intentar no canviar res per por a perdre la nostra misèria, que nosaltres l’enaltim.

La por al canvi ens fa no parar de córrer

La por al canvi ens ha segrestat com a persones i com a societat. La por al canvi ens fa córrer i córrer ens permet fugir justament d’on es troba la vida. Córrer ens facilita no haver d’afrontar el que és genuí, el que és autèntic. Córrer no ens deixa canviar, ocupa el temps que hauria d’estar ocupat pel temps de la vida, i la vida no es manifesta si no és a través del canvi. Justament al canvi no se li hauria de tenir por, al contrari, l’hauríem d’agrair i vetllar, doncs és el nostre passaport cap a un món millor. Per canviar cal dedicar-hi temps i deixar la velocitat que tant està de moda… Recordem aquella frase d’Einstein: “No pretenguem que les coses canviïn, si no estem disposats a canviar primer nosaltres”.

El canvi, territori i oportunitat

Ens trobem davant d’un moment clau de la història de la humanitat, on els recursos s’acaben, es roben i s’atomitzen en uns pocs privats i on les persones continuen sent un recurs i per tant es justifica la seva mercantilització per sobre de la seva dignitat. Aquesta immensa manca de consciència és i serà sens dubte la fi del món, a no ser que acceptem el canvi com la gran oportunitat d’evolucionar com a humanitat.

Aquest canvi vindrà des de dins, des del dia a dia, des dels territoris, des de tu mateixa i tu mateix. El gran canvi només serà viable si és de baix a dalt, començant per cada un de nosaltres, començant pels petits gestos.

El repte de qualsevol territori i organització, que vulgui tenir futur esperançador, haurà d’arriscar-se a estimar, doncs només a través de l’emoció de l’amor el canvi és la gran oportunitat. Un nou paradigma, desconegut per a la humanitat ens convida a canviar.

El canvi ens ha de dur a concebre els territoris i les organitzacions profundament humanitzades, essent protectores del més important: les persones i la comunitat, que a través de la natura, principal transformadora dels humans, ens duguin vers un món de Pau i plenitud.

Una nova lingüística

Caldrà incorporar en les nostres actituds positives les següents paraules: artesania, incertesa, esperança, sentiments, formació, reinvenció, dol, comiat, pèrdua, treball en equip, cooperació i oportunitat.

El canvi, exclusió i espiritualitat

El canvi ens convida a tenir una visió més espiritual de l’home i la natura: una visió més lliure i més àmplia. Hi ha un lloc on tothom està convidat a retrobar-se, i és aquí mateix. No obstant caldrà una altra consciència per poder participar-hi. El canvi és la gran oportunitat per posar en valor, que un altre món és possible i on l’exclusió de l’altre serà un anacronisme de mal gust, substituït per l’acollida incondicional.

Al Fòrum del Talent d’aquesta setmana abordarem la cultura del canvi en les organitzacions, als territoris i a les persones, i proposarem models i actituds que ens podrien ajudar a deslligar-nos de situacions tòxiques, caducades i obsoletes. Proposarem eines per accelerar i anul·lar processos que ens porten a l’extinció personal; i dibuixarem una versió del canvi eficaç, atractiva i esperançadora.

Santi López-Villa

Comments are closed.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies